در چند سال اخیر تعداد بسیار زیادی از دوربین های تحت شبکه وارد بازار شده اند و از آنها در بسیاری از پروژه های امنیتی و سیستم های نظارتی استفاده شده است. در این میان نشریات و مجله های تجاری نیز با اشتیاق و علاقه ایی وصف ناپذیر بخش های مهمی از انتشارات خود را بررسی،معرفی آخریت تکنولوژی ها و دوربین های موجود در بازار ،اختصاص داده اند .با وجود تمام این تلاش ها از طرف نشریات و مجلات مذکور هرچند شاید برای بعضی از کاربران و مشتریان خاص سیستم های نظارتی یک دید کلی در زمینه ی دوربین های مدار بسته تحت شبکه ایجاد شده باشد،اما همچنان نگرانی هایی در این زمینه گریبان گیر بسیاری از کاربران عادی است . دلیل دیگری نیز برای این مسئله وجود دارد و آن هم توضیح و بیان بی مورد بسیاری از مسائل نامربوط،تحت عنوان دوربین های تحت شبکه است. و به همین دلیل بسیاری بسیاری از جست و جو ها برای مشخص کردن این که یک محصول برای کاربرد های امنیتی حرفه ایی مناسب است یا خیر؟ به پاسخ قانع کننده ای نمی انجامد.
در پاسخ به مشکلات و سوالات مطرح شده باید گفت این مشکل تنها برای بخش های خاصی از سیستم های مبتنی بر دوربین های تحت شبکه مطرح نیست بلکه در مورد درک صحیح از کلیت سیستم نیز مشکلات مشابهی وجود دارد . آیا واقعا یک نظارت تصویری پیچیده با استفاده از یک سیستم نظارتی گران قیمت ،کاری قابل توجیه و عاقلانه است؟
محدودیت های یک سیستم درست هنگامی که خطاهای سیستم نظارت تصویری از حد و مرز مجاز خود خارج می شود به صورت ناگهانی افزایش می یابد.
آیا در محیط تحت نظارت یک سیستم مدیریت نظارت تصویری مناسب وجود دارد که کاربر بتواند به خوبی و با سرعت به محتویات تصاویر ضیط شده دسترسی داشته باشد؟
آیا می توان همه ی تصاویر ضبط شده توسط تعداد زیادی از دوربین های موجود در سیستم نظارت را ذخیره کرد و در صورت لزوم دوباره آنها را پخش کرد؟
آیا کیفیت تصاویر ضبط شده کافی است و آیا کل سیستم نظارت تصویری از قابلیت اطمینان لازم برخوردار است؟
پاسخ به تمامی این سوالات ارزش یک سیستم کامل و بی نقص را مشخص می کند و همچنین به طور واضحی نشان می دهد که باید مفاهیمی مانند ip over video را به طور کامل و مفصل توضیح داد و نقاط ابهام آن را از منظر یک کاربر عادی برطرف کرد. برای این منظور باید نقش دوربین های آنالوگ و ip را در این سیستم ها به طور کامل توضیح داد.
تصاویر ویدئویی در یک شبکه مبتنی بر ip به همراه دوربین های آنالوگ و دوربین های sd:
فناوری استفاده از شبکه به کاربران اجازه می دهد تا دوربین های ip و رکوردهای مختلفی را در سراسر یک ساختمان و محیط های مجاز اطراف آن نصب کنند. همچنین در هنگام طراحی یک پرو ژه سیستم های نظارتی سی سی تی وی آزادی عمل زیادی به طراحان می دهد. کاملا مشخص است که برای استفاده از تمام مزایای یک سیستم ip به یک سیستم مدیریت ویدئویی نیز نیاز است.
سیستم های مدیریت تصاویر ویدئویی semsyو view-p دوربین مداربسته تحت شیکه ساخت شرکت معروف دالمیر به کاربران امکان جست و جوی سریع و مناسبی را در بین تصاویر ویدئویی ضبط شده می دهد. برای این سیستم های مدیریت تصاویر مهم نیست که رکوردها در کجای شبکه قرار داده شده اند و یا اینکه چه تعدادی از آنها در یک شبکه وجود دارند.
علاوه بر این سیست مدیریت تصاویر ویدئویی می تواند به تمالم تصاویر ،صرف نظر از فرمت آنها دسترسی داشته باشد.
همچنین برای ایجاد تسهیل در دسترسی به تصاویر زنده ،مانند آنچه در مورد تصاویر ضبط شده وجود دارد،تمامی دوربین های ضبط کننده ی تصاویر به وسیله ی مشخصه ی ip خود آدرس دهی شده اند.البته دوربین های آنالوگ به ضبط کننده هایی وصل شده اند که توسط شناسه ی ip خود آدرس دهی شده اند. بنابر این به محض اینکه نیاز به استفاده از تصاویر بود ابتدا مشخص می شود که یک دوربین آنالوگ مورد استفاده قرار می گیرد یا یک دوربین ip یا دوربین مدار بسته تحت شبکه سپس تصاویر ان بر روی صفحه ی نمایش قابل مشاهده است ، چراکه این سیستم مدیریت تصاویر ویدئویی قادر است تا تصاویر مربوط به هر استانداردی را نشان دهد.
تفاوت ای مهمی بین دو مقوله ی کنترل از راه دور یک دوربین آنالوگ و کنترل از راه دور دوربین مدار بسته تحت شبکه وجود دارد. یک دوربین ip تحت شبکه توسط یک نرم افزار تحت وب کنترل می شود در حالی که دوربین های آنالوگ برای کار با نرم افزارهای view-p و semsy آماده شده اند. دوربین های آنالوگی که در انها از تکنولوژیpix-in-cam استفاده شده است به طور مستقیم از جانب رکوردها به وسیله ی کابل های ویدئویی کواکسیال به صورت از راه دور کنترل می شوند این روش که کنترل utc نامیده می شود نیاز به کابل کشی مجزایی در کنار کابل های ویدئویی برای کنترل دوربین ندارد. کنترل از راه دور کلیه فانکشن های دوربین های ptz نیز توسط یک واسط rs232 در هردو نرم افزار view-pو semsy امکان پذیر است. این دو نرم افزار مدیریت کنترل دوربین های آنالوگ را به همان راحتی که برای دوربین های ip امکان دارد.ممکن می سازند.
مهمترین تفاوتی که بین کنترل از راه دوردوربین های آنالوگ و دوربین های تحت شبکه وجود دارد در نحوه ی اتصال آنها به رکوردها می باشد.تصاویر دوربین های آنالوگ توسط کابل های ویدئویی کواکسیال و یا utp به رکوردها منقل می شوند .بنابراین همواره این تضمین وجود دارد که تصاویر مربوط به این دوربین ها ضبط می شود حتی در مواردی که در ان شبکه دچار load over شود و یا اشکالی در ساختار شبکه به وجود آمده باشد و یا این که به طور موقت از کار افتاده باشد.
دیدگاه خود را بیان کنید.