اتوماسیون خانگی (Home Automation )
هوشمندسازی ساختمان با نام های مختلف شناخته میشود مانند، Smart Home ،Intelligent House، Home Automation . تمام این نامها اشاره به یک مفهوم دارند و آن هم این است که بتوان بین تجهیزات مختلف موجود در یک ساختمان بستری ایجاد نمود تا انتظار عملکردی یکپارچه و صحیح را از اجزای مختلف آن داشت.
ابزارهای اتوماسیون خانگی ممکن است برای روشن یا خاموش کردن وسایل منزل ، یا تنظیمات عملکرد دستگاهها بر اساس زمان و داده های از پیش تعیینشده ، بکار روند. این ابزارها همچنین ممکن است به گونهای تنظیم شوند که عملکرد تجهیزات را با توجه به تغییرات پیشآمده رسد کرده در محیط خانه تغییر دهند. چنین ساختمان هایی را در اصطلاح خانه هوشمند گویند.
خانه هوشمند : به خانهاي گفته ميشود كه ساكنين آن امكان تنظيم و كنترل تجهيزات الكترونيكي منزل خود را از راه دور و نزديك داشته باشند و نيز بتوانند برنامههاي مختلف و سناريوهاي متنوعي را براي آن تجهيزات تعريف و اجرا نمايند.
استفاده از اتوماسیون خانگی و زندگی در یک خانه ی هوشمند بدون شک مزایای بسیاری دارد ، مانند استفاده بهینه از انرژی، آسایش و رفاه بیشتر، زیبایی و امنیت بیشتر، و از همه مهمتر داشتن کنترل کامل بر تک تک تجهیزات ساختمان.
تاریخچه:
بحث هوشمندسازی ساختمان همواره از سالهای دور در داستانهای تخیلی مورد توجه انسان بوده است. چیزی که شاید روزی مانند افسانه ها بود ، امروز دیگر فقط یک داستان تخیلی نیست و با پیشرفت تکنولوژی روز به روز واقعیت نزدیکتر میشود.
شاید بتوان اواخر سده 1800 میلادی را تولد هوشمندسازی دانست. وقتی که ایده ریموت کنترل ها به آرامی در ذهن مخترعین نمایان میشد. مدتها بعد، در بین سالهای 1915 تا 1920 در آمریکا مستخدمان خانگی دست به نارضایتی هایی زدند،که همین امر موجب شد تا نظر صاحب خانه ها به داشتن جایگزین های مکانیکی ارزان قیمت تری نسبت به این نیروهای انسانی گران قیمت ، جلب شود.
در نهایت ایده ی خانه های هوشمند از دهه 1930 یه بعد به شکل امروزی در آمدند و شروع رسمی این موضوع به نمایشگاه جهانی شیکاگو در سال 1934 میلادی باز میگردد. زمانی که برای نخستین بار از پروژه “خانه آینده” رونمایی شد. در اواخر دهه 1980، با وجود ابزارهای جدیدی مانند اینترنت، حسگرها و توسعه اتصالات شبکهای، ایده ی خانههای خودکار جای خود را به خانه هوشمند داد. این خانههای مدرن و هوشمند میتوانستند کارهای بیشتری علاوه بر روشن و خاموش کردن بخاریها یا لامپها انجام دهند و حتی قادر بودند که به جای ما تحلیل و تصمیمگیری کنند.
همواره در یک ساختمان هوشمند میتوان قسمتهای مختلفی را متناسب با نیاز، کنترل نمود. مسلما هرچه میزان المانها و تجهیزاتی که در یک ساختمان تحت کنترل هوشمند درمی آیند بیشتر باشد، میتوان از امکانات بیشتری نیز بهرمند شد.
معمولا هر خانه هوشمند شامل موارد زير است:
- تهویه و كنترل دما
- كنترل روشنايی
- پردههاي برقي و ساير تجهيزات موتوري
- سيستم مديريت مصرف انرژي
- سيستم امنيتي
- سیستم ایمنی مانند اعلام حریق و اعلام سرقت
- سیستمهای صوتی و تصویری
- ابزار ارتباطی و Interface (تجهيزات ارتباطي بين كاربران و سيستم)
و همچنین بخش های خاص دیگری که ممکن است متناسب با شرایط محیط در نظر گرفته شود.
دیدگاه خود را بیان کنید.