مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی ایران از اجرای فاز نخست نصب کنتورهای هوشمند در مناطقی از کشور بهصورت پایلوت خبر داد. با هوشمندسازی کنتورهای برق، امکان تشخیص موارد استفاده غیرمجاز، کاهش دخالت عامل انسانی در قرائت، افزایش دقت در اندازهگیریها و تشخیص سریع خطاهای دستگاه اندازهگیری فراهم میشود.
به گزارش "برق نيوز" حسین سجادی، اظهار داشت: زیرساخت، مطالعه و طرحهای لازم برای اجرای هوشمندسازی کنتورهای برق تهیه شده است و فاز نخست این طرح را تا پایان شهریورماه امسال اجرا میکنیم.
بهگفته وی، در فاز نخست که بهصورت پایلوت اجرا میشود در هر یک مناطق تهران و البرز، خراسان، بوشهر، زنجان و اهواز ۲۰۰۰ دستگاه کنتور هوشمند برای مصارف گوناگون نصب شده و نتایج حاصل از این طرح کارشناسی و ارزیابی میشود.
وی ادامه داد: همچنین با برنامهریزیهای صورتگرفته پس از اجرای فاز نخست، فاز دوم این طرح که نصب ۲۰ هزار دستگاه در هر منطقه است، تا پایان امسال اجرایی میشود.
وی با بیان اینکه کنتورهای هوشمند شامل سامانه یکپارچهای متشکل از سختافزار، نرمافزار، شبکه و بستر مخابراتی است و اطلاعاتی نظیر مصرف، دیماند، ولتاژ، جریان و اطلاعات دیگر را بهصورت نزدیک به Real Time یا Real Time از سمت مصرفکننده دریافت میکند، اظهار داشت: این سامانه با ایجاد بستر مخابراتی دوطرفه قابلیت قرائت، پیکربندی، نظارت و کنترل از راه دور کنتورها، جمعآوری، مدیریت، پردازش و تحلیل اطلاعات جمعآوری شده را داشته و گرافها و گزارشهای لازم را تولید میکند.
سجادی قرائت خودکار کنتورها، مدیریت تقاضا ازطریق ارسال نرخ به مشترکان و تشویق آنان به کاهش مصرف، برآورد کیفیت توان تحویلی به مشترک و کاهش هزینهها را بخشی از ویژگیهای هوشمندسازی سامانههای اندازهگیری عنوان و خاطرنشان کرد: با هوشمندسازی کنتورهای برق، امکان تشخیص موارد استفاده غیرمجاز، کاهش دخالت عامل انسانی در قرائت، افزایش دقت در اندازهگیریها و تشخیص سریع خطاهای دستگاه اندازهگیری فراهم میشود.
دیدگاه خود را بیان کنید.